Healthy Heaven

Kurkuma főzéshez és gyógyításhoz is

  A gyömbérfélék családjába tartozó kurkumát az indiai népi gyógyászat és gasztronómia évezredek óta alkalmazza. Élénksárga színe és különleges aromája mellett erős antioxidáns, emésztés-serkentő, vércukorszint-stabilizáló, gyulladáscsökkentő hatásokkal jellemezhető. Az ízületeket érintő gyulladásos folyamatokra is hatékony gyógyír. Alapja a curry fűszerkeveréknek, de számos étel és ital köszönheti neki sárga színét. Egészséges kurkuma Indiában már évszázadokkal ezelőtt gyógyítottak… Tovább »

Szezámmagos csirke káposztával

Egyszerűen elkészíthető főétel és a kelkáposztának köszönhetően egészséges és finom is. K- C- és A- vitaminban is gazdag. A kurkuma egy kis pikáns ízt visz az ételbe.   Hozzávalók 4 adagra: 2 csirkemellfilé, 1 cm-es darabokra vágva 270 g zöld káposzta, vékonyra szeletelve 270 g kelkáposzta, apróra vágva 1 közepes vöröshagyma, félbe vágva és vékonyra… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!