Healthy Heaven

Almaleves

Forrás: pinterest.com Diétás finomság ebédre. A gyerekeknek is ízleni fog, ha a nyers almát nem is szeretik. 🙂 Hozzávalók: •    320 g alma•    200 ml sovány tej•    30 g diétás pudingpor•    Citrom•    Fahéj•    Szegfűszeg•    Só•    Édesítőszer Elkészítés: Egy liter hideg vízbe tedd bele a fahéjat, szegfűszeget, citromhéjat (legjobb, ha mindezeket egy kis fűszerzacskóban) és egy… Tovább »

Brokkolikrémleves

Finom, egészséges és vidám színű leves a tavaszi napokra. Krémesen lágy az állaga. A pirított kenyérkocka nagyon jól illik hozzá. Hozzávalók: 40 dkg brokkoli 3 dkg liszt 2 dl 12 %-os tejföl, 2 db tojássárgája Só, fehér bors, reszelt szerecsendió 1,2 dl víz Elkészítés: A megtisztított, feldarabolt brokkolit – annyi vízben, amennyi ellepi – puhára… Tovább »

Francia hagymaleves

  Az örök kedvenc levesem egészségesen elkészítve. 🙂 Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma1 leveskocka1 ek. liszt2 dl kávétejszín2 szelet pirítós2 ek olaj Elkészítés: A karikára vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd liszttel meghintve tovább pirítjuk. 1 liter vízzel felöntjük, és ha forr, a leveskockát beletesszük. Néhány percig főzzük, majd a tejszínnel felforralva tálaljuk. Tetejére pirítóst (barna kenyérből,… Tovább »

Miért használjunk kókuszzsírt?

A kókuszzsír egy étkezési olaj, az ázsiai kulinária szerves része hosszú évek óta. Sütésre, főzésre használják leginkább. A kókuszpálma gyümölcséből, a kókuszdió szárított (vagy nem szárított, feldolgozási eljárástól függ) húsából nyerik ki. Nem csak a gasztronómia területén használatos, eltérő minőségű forrásokat orvosi, ipari célokra egyaránt alkalmaznak. Mivel jelentős a telített zsírsav tartalma, teljesen ellenáll az… Tovább »

Túrós- magos pogácsa

Ez a pogácsa bizonyíték arra, hogy egészségesen is lehet finomat készíteni. Reméljük kipróbáljátok! 🙂 Hozzávalók: 25 dkg teljes kiőrlésű liszt (tönkölyliszt) 25 dkg sovány tehéntúró 25 dkg margarin 1 kiskanál jódozott tengeri só + különféle magvak: szezámmag, mák, napraforgóbél, vékonyra vágott mandula, köménymag Elkészítés: A hozzávalókat kilisztezett edényben (lisztes kézzel, hogy ne ragadjon az elején)… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!