Különleges, egészséges és finom. 🙂
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb vagy -mell
- 1 hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- diónyi friss gyömbér reszelve
- só
- bors
- 7 dkg teavaj
- 2-3 dkg kókuszreszelék
- ételízesítő
- A tökhöz:
- 1 db sütőtök
- 1/2 kiskanál őrölt gyömbér
- 1/2 kiskanál őrölt szegfűszeg
- 1/2 kiskanál őrölt fahéj
- 10 szem ánizsmag
- 1 db csillagánizs őrölve
- 2 kiskanál pisztácia durvára törve (el is maradhat)
Elkészítés:
A csirkecombokat lemosom, és ételízesítős vízben 10 percig előfőzöm. Kiveszem a vízből, sózom, borsozom, és az alábbi masszával bekenem: reszelt hagyma, fokhagyma, friss gyömbér.
Egy tepsibe szétnyomkodom a teavajat, rápakolom a csirkecombokat, megszórom kókuszreszelékkel, és alufóliával letakarva 70 percig sütöm 200 fokon, majd leveszem az alufóliát, meglocsolom a vajas lével, és pár percig pirítom tovább.
A tököt megmosom, félbevágom, kimagozom és alufóliára téve, tepsiben kb. 20 percig elősütöm.
A fűszerkeveréket összeállítom, a tököt még felezem (előtte nagyon kemény volt, de most már puha és levet is eresztett), és megszórom a fűszerekkel. Visszatolom a sütőbe, és kb. 10 percig sütöm még 180 fokon.
A kókuszos csirkét a fűszeres sült tökkel és párolt rizzsel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: