Elkészítési idő: kb. 15 – 20 perc
Alapanyagok:
- 2 szem alma
- 40 dkg kelkáposzta
az öntethez:
- 3 ek fehérborecet
- 2 ek méz
- 2 tk dijoni mustár
- 2 tk (darált) mák
- 1 mk só
- bors
- 3 ek olívaolaj
- 1 sonkahagyma apróra vágva
Az öntethez az ecetet, mézet, mustárt mákot, sót és borsot összekeverem, majd vékony sugárban hozzácsorgatom az olajat, közben folyamatosan keverve, végül belekeverem a hagymát is.
A kelkáposztát leveleire bontom, a torzsáját kivágom, és kb. fél-egy centis csíkokra vágom. Kiszedem az almák csumáját, a húsukat vékony csíkokra vágom, összekeverem a káposztával. Meglocsolom az öntettel, alaposan összerázom, és egy napig hagyom érni a hűtőben. Szuper friss saláta húsokhoz, vagy csak úgy önmagában.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: