Healthy Heaven

Egészséges szezámos csirke

Ez az egyszerűen elkészíthető szezámos csirke nemcsak egészséges, de rendkívül finom és frissítő is. K-vitamint, C-vitamint és A-vitamint tartalmaz. A recept végén egy részletes tápanyagprofilt is találtok. 

Elkészítési idő: 30 perc
Adagok száma: 4 adag

 

Hozzávalók:
2 csirkemell filé, 1 cm-es darabokra vágva
270 g zöld káposzta, vékonyra szeletelve
1 közepes vöröshagyma, félbe vágva és vékonyra szeletelve
1 evőkanál friss gyömbér, lereszelve
2 közepes gerezd fokhagyma, aprítva
1,2 dl + 2 evőkanál csirke alaplé
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál őrölt koriander
1 doboz kockára vágott paradicsom konzerv
2 evőkanál rizsecet
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
újhagyma zöldje, apróra vágva
1 evőkanál szezámmag
só és fehér bors ízlés szerint

1. Készítsük elő, szeleteljük fel a fenti hozzávalókat.

2. Egy rozsdamentes acél serpenyőben melegítsünk 2 evőkanál csirke alaplevet. Amikor az alaplé forrni kezd, adjuk hozzá a vöröshagymát, majd fedő nélkül, alacsony/közepes lángon, folyamatosan kevergetve pároljuk körülbelül 5 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd pároljuk még 1 percig.

3. Adjuk hozzá a csirkehús darabokat, majd főzzük pár percig. Tegyük bele a kurkumát és a koriandert, majd keverjük jól össze a csirkével. Főzzük tovább pár percig, miközben folyamatosan kevergetjük.

4. Adjuk hozzá a maradék alaplevet, majd forraljuk fel magas hőfokon. Csökkentsük a hőfokot, majd pároljuk alacsony lángon körülbelül 3 percig, párszor megkeverve.

5. Dobjuk bele a zöld káposztát, a kockára vágott paradicsomot és az ecetet, majd főzzük további 4 percig. Vegyük le a tűzről, locsoljuk meg olívaolajjal, majd szórjunk rá sót és fehér borsot.

6. Szeletelt újhagymával és szezámmaggal megszórva tálaljuk.

7. Jó étvágyat!

 

Tápanyagprofil (1 adag, 261,83 kalória)

A tápanyagprofilban a harmadik oszlop = a napi ajánlott bevitel százalékában.


Fehérje            32,23 g            –

Szénhidrát      18,67 g            –

Zsír                  6,73 g              –

K-vitamin       573,90 mcg     717,4 %

C-vitamin        125,29 mg       208,8 %

A-vitamin       6422,86 IU     128,5 %

Triptofán         0,37 g              115,6 %

B3-vitamin      14,34 mg         71,7 %

B6-vitamin      0,96 mg           48,0 %

Mangán           0,77 mg           38,5 %

Szelén             22,75 mcg       32,5 %

Foszfor           317,39 mg       31,7 %

Kálium            879,99 mg       25,1 %

Rost                5,39 g             21,6 %

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Viki Balog says:

    Tetszik, hogy mindig vitaminokban gazdag recepteket osztatok meg Velünk. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!