Ez az egyszerűen elkészíthető szezámos csirke nemcsak egészséges, de rendkívül finom és frissítő is. K-vitamint, C-vitamint és A-vitamint tartalmaz. A recept végén egy részletes tápanyagprofilt is találtok.
Elkészítési idő: 30 perc
Adagok száma: 4 adag
Hozzávalók:
2 csirkemell filé, 1 cm-es darabokra vágva
270 g zöld káposzta, vékonyra szeletelve
1 közepes vöröshagyma, félbe vágva és vékonyra szeletelve
1 evőkanál friss gyömbér, lereszelve
2 közepes gerezd fokhagyma, aprítva
1,2 dl + 2 evőkanál csirke alaplé
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál őrölt koriander
1 doboz kockára vágott paradicsom konzerv
2 evőkanál rizsecet
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
újhagyma zöldje, apróra vágva
1 evőkanál szezámmag
só és fehér bors ízlés szerint
1. Készítsük elő, szeleteljük fel a fenti hozzávalókat.
2. Egy rozsdamentes acél serpenyőben melegítsünk 2 evőkanál csirke alaplevet. Amikor az alaplé forrni kezd, adjuk hozzá a vöröshagymát, majd fedő nélkül, alacsony/közepes lángon, folyamatosan kevergetve pároljuk körülbelül 5 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd pároljuk még 1 percig.
3. Adjuk hozzá a csirkehús darabokat, majd főzzük pár percig. Tegyük bele a kurkumát és a koriandert, majd keverjük jól össze a csirkével. Főzzük tovább pár percig, miközben folyamatosan kevergetjük.
4. Adjuk hozzá a maradék alaplevet, majd forraljuk fel magas hőfokon. Csökkentsük a hőfokot, majd pároljuk alacsony lángon körülbelül 3 percig, párszor megkeverve.
5. Dobjuk bele a zöld káposztát, a kockára vágott paradicsomot és az ecetet, majd főzzük további 4 percig. Vegyük le a tűzről, locsoljuk meg olívaolajjal, majd szórjunk rá sót és fehér borsot.
6. Szeletelt újhagymával és szezámmaggal megszórva tálaljuk.
7. Jó étvágyat!
Tápanyagprofil (1 adag, 261,83 kalória)
A tápanyagprofilban a harmadik oszlop = a napi ajánlott bevitel százalékában.
Fehérje 32,23 g –
Szénhidrát 18,67 g –
Zsír 6,73 g –
K-vitamin 573,90 mcg 717,4 %
C-vitamin 125,29 mg 208,8 %
A-vitamin 6422,86 IU 128,5 %
Triptofán 0,37 g 115,6 %
B3-vitamin 14,34 mg 71,7 %
B6-vitamin 0,96 mg 48,0 %
Mangán 0,77 mg 38,5 %
Szelén 22,75 mcg 32,5 %
Foszfor 317,39 mg 31,7 %
Kálium 879,99 mg 25,1 %
Rost 5,39 g 21,6 %
Tetszik, hogy mindig vitaminokban gazdag recepteket osztatok meg Velünk. 🙂