
Forrás: pinterest.com
Finom, egészséges és vidám színű leves a tavaszi napokra. Krémesen lágy az állaga. A pirított kenyérkocka nagyon jól illik hozzá.
Hozzávalók:
- 40 dkg brokkoli
- 3 dkg liszt
- 2 dl 12 %-os tejföl,
- 2 db tojássárgája
- Só, fehér bors, reszelt szerecsendió
- 1,2 dl víz
Elkészítés:
A megtisztított, feldarabolt brokkolit – annyi vízben, amennyi ellepi – puhára főzzük. Nyolc darab brokkolit félreteszünk, a többit a főzőlével együtt összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a maradék vizet, ízesítjük sóval, borssal. A lisztet elkeverjük a tejföllel, belevegyítjük a tojássárgáját, majd a brokkolihoz hozzámelegítve besűrítjük a levest. Amikor felforr, beletesszük a félretett egész brokkolirózsákat, összeforraljuk, majd melegen tálaljuk.
Nagyon jól hangzik:) biztosan kipróbálom 🙂