A hétköznapi rohanásban kevés időt szentelünk a reggeli étkezésre, pedig ez kell ahhoz, hogy jól induljon a nap. Fontos, hogy a reggelünket egy tápláló étellel indítsuk. Hétvégén végre több idő jut a reggeli elkészítésére, ezért hoztunk nektek egy tápláló egészséges finomságot. A siker garantált és a család is díjazni fogja. 🙂
Hozzávalók 4 adagra:
- 12 ek zabpehely
- 5 dl tej
- 5 ml folyékony édesítőszer
- 3 db tojás
- 0.5 dl olaj (olíva)
- 1 ml vanília aroma
Elkészítés:
- A zabpelyhet (apró szeműt) és a tejet összekeverjük, és picit állni hagyjuk, hogy a zabpehely megpuhuljon. Meleg tejben hamarabb megpuhul.
- A zabpelyhes-tejes pépet botmixerrel átkavarjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vanília aromát, az édesítőszert és az olajat. (Az édesítőszernél vigyázzunk, hogy ne olyat tegyünk bele, amit nem szabad forrósítani! Pl.: Az aspartam alapúakat nem szabad.)
- Tapadásmentes serpenyőben, villanytűzhelyen, 4-es fokozaton sütjük meg mindkét oldalát. Amikor a merőkanálból a serpenyőbe csorgatjuk a tésztát, nem körbeforgatjuk a serpenyőt csuklóból, ahogy egyébként a palacsinta sütésnél szokás, hanem inkább finoman rázogatjuk, hogy szétterüljön.
Huuu, ezt én is kipróbálom a hosszú hétvégén 🙂
Imádooom:) múlthéten készítettem dupla adagot :p