Healthy Heaven

Reggeli egészséges finomság – zabpehely palacsinta

A hétköznapi rohanásban kevés időt szentelünk a reggeli étkezésre, pedig ez kell ahhoz, hogy jól induljon a nap. Fontos, hogy a reggelünket egy  tápláló étellel indítsuk. Hétvégén végre több idő jut a reggeli elkészítésére, ezért hoztunk nektek egy tápláló egészséges finomságot. A siker garantált és a család is díjazni fogja. 🙂

zabpehely-palacsinta-cukor-nelkul

Forrás: nosalty.hu

Hozzávalók 4 adagra:

  • 12 ek zabpehely
  • 5 dl tej
  • 5 ml folyékony édesítőszer
  • 3 db tojás
  • 0.5 dl olaj (olíva)
  • 1 ml vanília aroma

Elkészítés:

  1. A zabpelyhet (apró szeműt) és a tejet összekeverjük, és picit állni hagyjuk, hogy a zabpehely megpuhuljon. Meleg tejben hamarabb megpuhul.
  2. A zabpelyhes-tejes pépet botmixerrel átkavarjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vanília aromát, az édesítőszert és az olajat. (Az édesítőszernél vigyázzunk, hogy ne olyat tegyünk bele, amit nem szabad forrósítani! Pl.: Az aspartam alapúakat nem szabad.)
  3. Tapadásmentes serpenyőben, villanytűzhelyen, 4-es fokozaton sütjük meg mindkét oldalát. Amikor a merőkanálból a serpenyőbe csorgatjuk a tésztát, nem körbeforgatjuk a serpenyőt csuklóból, ahogy egyébként a palacsinta sütésnél szokás, hanem inkább finoman rázogatjuk, hogy szétterüljön.

Jó étvágyat kívánunk! 🙂

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anna Fenyvesi says:

    Huuu, ezt én is kipróbálom a hosszú hétvégén 🙂

  2. Renáta Garai says:

    Imádooom:) múlthéten készítettem dupla adagot :p


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!