Szombati ebédtippünk a Langalló, amely egy nagyon finom étel, viszont az eredeti változata igen kalóriadús. Ezért hoztunk nektek egy egészséges változatot.
Hozzávalók 6 adaghoz:
Tészta
- 430 g joghurt (ez 3 kis pohár joghurt)
- 34.5 dkg zabkorpa (ebből 2,5 dkg-ot a tepsi megszórásához használtam)
- 10 g szódabikarbóna
- 2 db tojás
- só ízlés szerint
- 1 dkg kókuszzsír (tepsi kikenéséhez)
Feltét
- 50 dkg csiperkegomba
- 11 dkg sonka
- 1 nagy db vöröshagyma
- 4 közepes db paradicsom
- 20 dkg reszelhető mozzarella
- 1 kk oregánó
- 5 g bazsalikom
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1.5 dkg kókuszzsír
Elkészítés:
Tészta
- Kimérjük a száraz alapanyagokat (zabkorpa, só, szódabikarnóna), és összekeverjük.
- Hozzáütjük a 2 db tojást, és beletesszük a joghurtot. Alaposan összekeverjük, és 5-10 percig pihentetjük.
Feltét
- Igazság szerint a feltéttel kellene kezdeni. A gombákat megtisztítjuk, megmossuk, szeleteljük. A vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk, félkarikára vágjuk.
- Egy lábosba beletesszük a kókuszzsírt, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát, majd a szeletelt gombát is hozzátesszük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval. A levét elfőzzük.
- Közben a sonkát kis kockára vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük. A mozzarellát lereszeljük nagylyukú reszelőn.
- Ha a gomba elfőtte a levét, belekeverjük a sonkakockákat. Kicsit hűtjük (kb. 10 perc, ezalatt lehet a tésztát elkészíteni).
- Egy sütőpapírt beleteszünk egy tepsibe. Megkenjük 1 dkg kókuszzsírral, és megszórjuk zabkorpával, belesimítjuk a tésztát. A tetejére elosztjuk a gombás-sonkás feltétet. Beterítjük a paradicsomszeletekkel. A bazsalikomot leöblítjük, és rátépkedjük. Megszórjuk a reszelt mozzarella sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percet sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliával fedjük le.
- Melegen tálaljuk kockára vágva ezt a nagyon finom és egészséges ételt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: