Egyszerűen elkészíthető főétel és a kelkáposztának köszönhetően egészséges és finom is. K- C- és A- vitaminban is gazdag. A kurkuma egy kis pikáns ízt visz az ételbe.
Forrás: dietless.hu
Hozzávalók 4 adagra:
- 2 csirkemellfilé, 1 cm-es darabokra vágva
- 270 g zöld káposzta, vékonyra szeletelve
- 270 g kelkáposzta, apróra vágva
- 1 közepes vöröshagyma, félbe vágva és vékonyra szeletelve
- 1 evőkanál friss gyömbér, lereszelve
- 2 közepes gerezd fokhagyma, aprítva
- 1,2 dl + 2 evőkanál csirkealaplé
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 doboz kockára vágott paradicsom konzerv
- 2 evőkanál rizsecet
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- újhagyma zöldje, apróra vágva
- 1 evőkanál szezámmag
- só és fehér bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Készítsük elő, szeleteljük fel a fenti hozzávalókat.
- Serpenyőben melegítsünk 2 evőkanál csirkealaplevet. Amikor az alaplé forrni kezd, adjuk hozzá a vöröshagymát, majd fedő nélkül, alacsony/közepes lángon, folyamatosan kevergetve pároljuk körülbelül 5 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd pároljuk még 1 percig.
- Adjuk hozzá a csirkehúsdarabokat, majd főzzük pár percig. Tegyük bele a kurkumát és a koriandert, majd keverjük jól össze a csirkével. Adjuk hozzá a kelkáposztát is. Főzzük tovább pár percig, miközben folyamatosan kevergetjük.
- Adjuk hozzá a maradék alaplevet, majd forraljuk fel magas hőfokon. Csökkentsük a hőfokot, majd pároljuk alacsony lángon körülbelül 3 percig, párszor megkeverve.
- Dobjuk bele a zöld káposztát, a kockára vágott paradicsomot és az ecetet, majd főzzük további 4 percig. Vegyük le a tűzről, locsoljuk meg olívaolajjal, majd szórjunk rá sót és fehér borsot.
- Szeletelt újhagymával és szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: