Finom is, egészséges is és igazi A- vitamin bomba. Sütőtök feltúrbózva! 🙂
Forrás: dietless.hu
Hozzávalók 4 adagra:
- 1 közepes méretű sütőtök, hámozva és kb. 1 centis darabokra vágva
- 1 nagy hagyma, felaprítva
- 3 közepes gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 evőkanál apróra vágott friss gyömbér
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál currypor
- 1 evőkanál + 6,5 dl csirke- vagy zöldségalaplé
- 180 ml kókusztej
- 2 evőkanál apróra vágott friss korianderzöld
- só és fehér bors ízlés szerint
Elkészítés
1. Szeleteljük fel a vöröshagymát és a fokhagymát, és hagyjuk állni 5-10 percig. (Ezzel fokozhatjuk a fokhagyma egészségvédő hatását.)
2. Hámozzuk meg és vágjuk fel a sütőtököt.
3. Tegyünk két evőkanál alaplevet egy közepes főzőedénybe. Tegyük bele a vöröshagymát, majd kis/közepes lángon dinszteljük körülbelül 5 percig, gyakran kevergetve.
4. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd dinszteljük tovább még egy percig. Adjuk hozzá a kurkumát és a curryt, és alaposan keverjük össze a hagymával és gyömbérrel.
5. Adjuk hozzá a sütőtököt és az alaplevet, majd ismét keverjük meg jól.
6. Emeljük a hőfokot magasra. Amikor a leves forrni kezd, vegyük vissza a lángot kis/közepes értékre, és fedő nélkül főzzük a levest, amíg a sütőtök meg nem puhul (körülbelül 10 perc).
7. Adjuk hozzá a kókusztejet, majd öntsük a levest adagonként egy turmixgépbe (ügyeljünk arra, hogy ha a turmixgépet túlságosan teletöltjük, a forró leves kiömölhet). Turmixoljuk össze a levest jó alaposan. Ha túl sűrű, hígíthatjuk egy pici kókusztejjel vagy forró alaplével.
8. Öntsük vissza a főzőedénybe, fűszerezzük tetszés szerint sóval és fehér borssal. Melegítsük újra, majd adjuk hozzá a korianderzöldet.
Köszönjük a tippet! Mi biztosan ki fogjuk próbálni szerecsendiós változatot 😛
Nagyon jó ez a recept, egy kis szerencsendióval még jobban meg lehet bolondítani 🙂