A kurkumának és a gyömbérnek köszönhetően ez az étel antioxidánsokban gazdag, egészséges és nagyon finom. 🙂
Hozzávalók
1 l viz
1-2 evőkanál kókuszolaj
1 közepes zellergumó
1 kisebb fehérrépa
1 kisebb sárgarépa
1 evőkanál durum liszt
1 kiskanál kurkuma
1/2 kiskanál őrölt gyömbér
1 húsleves kocka
néhány csepp citromlé
2 evőkanál növényi tejföl
1 kávéskanál himaláya só
késhegynyi xilit édesítő
pici fehér őrölt bors
Elkészítés
Lereszeljük vagy felszeleteljük a megtisztított zellegumót, a fehérrépát és a sárgarépát. Kevés kokuszolajon megpirítjuk, megszórjuk liszttel, néhány percig tovább kavargatjuk, majd felöntjük vízzel, hozzáadva egy húsleveskockát. Miután jól megfőtt, turmixoljuk, ízlés szerint tejföllel, sóval, citrommal, borsal, xilittel ízesítjük. Betétként pirított kenyérkockát vagy levesgyöngyöt adunk hozzá.
Jó étvágyat kívánok!