Keleties zellerkrémleves

A kurkumának és a gyömbérnek köszönhetően ez az étel antioxidánsokban gazdag, egészséges és nagyon finom. 🙂

Hozzávalók

1 l viz

1-2 evőkanál kókuszolaj

1 közepes zellergumó

1 kisebb fehérrépa

1 kisebb sárgarépa

1 evőkanál durum liszt

1 kiskanál kurkuma

1/2 kiskanál őrölt gyömbér

1 húsleves kocka

néhány csepp citromlé

2 evőkanál növényi tejföl

1 kávéskanál himaláya só

késhegynyi xilit édesítő

pici fehér őrölt bors

Elkészítés

Lereszeljük vagy felszeleteljük a megtisztított zellegumót, a fehérrépát és a sárgarépát. Kevés kokuszolajon megpirítjuk, megszórjuk liszttel, néhány percig tovább kavargatjuk, majd felöntjük vízzel, hozzáadva egy húsleveskockát. Miután jól megfőtt, turmixoljuk, ízlés szerint tejföllel, sóval, citrommal, borsal, xilittel ízesítjük. Betétként pirított kenyérkockát vagy levesgyöngyöt adunk hozzá.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »