Szezámmagos csirke káposztával

Egyszerűen elkészíthető főétel és a kelkáposztának köszönhetően egészséges és finom is. K- C- és A- vitaminban is gazdag. A kurkuma egy kis pikáns ízt visz az ételbe.

Szezámos csirke káposztával husetelek

Forrás: dietless.hu

 

Hozzávalók 4 adagra:

Elkészítés:

  1. Készítsük elő, szeleteljük fel a fenti hozzávalókat.
  2. Serpenyőben melegítsünk 2 evőkanál csirkealaplevet. Amikor az alaplé forrni kezd, adjuk hozzá a vöröshagymát, majd fedő nélkül, alacsony/közepes lángon, folyamatosan kevergetve pároljuk körülbelül 5 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd pároljuk még 1 percig.
  3. Adjuk hozzá a csirkehúsdarabokat, majd főzzük pár percig. Tegyük bele a kurkumát és a koriandert, majd keverjük jól össze a csirkével. Adjuk hozzá a kelkáposztát is. Főzzük tovább pár percig, miközben folyamatosan kevergetjük.
  4. Adjuk hozzá a maradék alaplevet, majd forraljuk fel magas hőfokon. Csökkentsük a hőfokot, majd pároljuk alacsony lángon körülbelül 3 percig, párszor megkeverve.
  5. Dobjuk bele a zöld káposztát, a kockára vágott paradicsomot és az ecetet, majd főzzük további 4 percig. Vegyük le a tűzről, locsoljuk meg olívaolajjal, majd szórjunk rá sót és fehér borsot.
  6. Szeletelt újhagymával és szezámmaggal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »