Reggeli egészséges finomság – zabpehely palacsinta

A hétköznapi rohanásban kevés időt szentelünk a reggeli étkezésre, pedig ez kell ahhoz, hogy jól induljon a nap. Fontos, hogy a reggelünket egy  tápláló étellel indítsuk. Hétvégén végre több idő jut a reggeli elkészítésére, ezért hoztunk nektek egy tápláló egészséges finomságot. A siker garantált és a család is díjazni fogja. 🙂

zabpehely-palacsinta-cukor-nelkul

Forrás: nosalty.hu

Hozzávalók 4 adagra:

Elkészítés:

  1. A zabpelyhet (apró szeműt) és a tejet összekeverjük, és picit állni hagyjuk, hogy a zabpehely megpuhuljon. Meleg tejben hamarabb megpuhul.
  2. A zabpelyhes-tejes pépet botmixerrel átkavarjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vanília aromát, az édesítőszert és az olajat. (Az édesítőszernél vigyázzunk, hogy ne olyat tegyünk bele, amit nem szabad forrósítani! Pl.: Az aspartam alapúakat nem szabad.)
  3. Tapadásmentes serpenyőben, villanytűzhelyen, 4-es fokozaton sütjük meg mindkét oldalát. Amikor a merőkanálból a serpenyőbe csorgatjuk a tésztát, nem körbeforgatjuk a serpenyőt csuklóból, ahogy egyébként a palacsinta sütésnél szokás, hanem inkább finoman rázogatjuk, hogy szétterüljön.

Jó étvágyat kívánunk! 🙂

 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »