Langalló egészségesen

Szombati ebédtippünk a Langalló, amely egy nagyon finom étel, viszont az eredeti változata igen kalóriadús. Ezért hoztunk nektek egy egészséges változatot.

Hozzávalók 6 adaghoz:

Tészta

Feltét

Elkészítés:

Tészta

  1. Kimérjük a száraz alapanyagokat (zabkorpa, só, szódabikarnóna), és összekeverjük.
  2. Hozzáütjük a 2 db tojást, és beletesszük a joghurtot. Alaposan összekeverjük, és 5-10 percig pihentetjük.

Feltét

  1. Igazság szerint a feltéttel kellene kezdeni. A gombákat megtisztítjuk, megmossuk, szeleteljük. A vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk, félkarikára vágjuk.
  2. Egy lábosba beletesszük a kókuszzsírt, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát, majd a szeletelt gombát is hozzátesszük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval. A levét elfőzzük.
  3. Közben a sonkát kis kockára vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük. A mozzarellát lereszeljük nagylyukú reszelőn.
  4. Ha a gomba elfőtte a levét, belekeverjük a sonkakockákat. Kicsit hűtjük (kb. 10 perc, ezalatt lehet a tésztát elkészíteni).
  5. Egy sütőpapírt beleteszünk egy tepsibe. Megkenjük 1 dkg kókuszzsírral, és megszórjuk zabkorpával, belesimítjuk a tésztát. A tetejére elosztjuk a gombás-sonkás feltétet. Beterítjük a paradicsomszeletekkel. A bazsalikomot leöblítjük, és rátépkedjük. Megszórjuk a reszelt mozzarella sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percet sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliával fedjük le.
  6. Melegen tálaljuk kockára vágva ezt a nagyon finom és egészséges ételt.

Reméljük ízlett! 🙂

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »